HAREBO

NORDIC WALKING
Home
25 JARIG BESTAAN
DONATEURS
Bestuur
Na een hartinfarct
Wat is een hartinfarct ?
Sporten na een infarct
Beweegtip
NORDIC WALKING
Foliumzuur en bloedvaten
RELEVANTE LINKS

NORDIC WALKING OOK BIJ HART-EN VAATZIEKTES

 
Wat is nu eigenlijk "Nordic Walking"?
 
Nordic Walking is een sportieve manier van wandelen waarbij gebruik gemaakt wordt  van speciaal onwikkelde wandelstokken, de zogenaamde "poles". Een ideale sport voor iedereen die aan zijn/haar gezondheid wil werken.
Eigenlijk heeft u, als u met stokken loopt, vier benen waarover u uw gewicht verdeelt. Door het gebruik van die stokken kunt u afzetten tegen de grond zodat u grotere passen maakt en daardor sneller kan gaan lopen. De poles geven extra steun en stabiliteit aan de wervelkolom waardoor u rechtop gaat lopen. Het afwikkelen van de voeten gaat gemakkelijker door de steun van de poles. De rug, buik en bilspieren worden optimaal geactiveerd tijdens het lopen. De nek, schouder en armspieren worden tijdens het Nordic Walking intensief gebruikt. Zij worden afwisselend aangespannen en ontspannen waardoor nek en schouderklachten met wel meer dan 20% kunnen verminderen.
De belasting van het hart-longsysteem neemt toe, terwijl de training niet toeneemt. De training wordt effectiever zonder dat de belasting op de gewrichten toeneemt. De extra ingezette spieren verhogen bovendien het energieverbruik.
 
WAAROM IS NORDIC WALKING GOED VOOR IEDEREEN?
Dat  bewegen goed is voor onze gezondheid weten we allemaal. Vooral als men ouder wordt krimpen we een beetje en gaan we meer in elkaar lopen. Met Nordic Walking verbeteren we de lichaamshouding. Met Nordic Walking verbetert de looptechniek, de conditie en coordinatie. Het zorgt voor een grotere vetverbranding waardoor u zich prettiger voelt.
Het is heerlijk om te sporten in de buitenlucht. Bijna iedereen die kan lopen kan aan deze sport meedoen
 
WAAROM SPORTIEF BEWEGEN IN DE BUITENLUCHT?
De volgende effecten worden bereikt:
* Er is weinig kans op blessures: bijna iedereen kan meedoen
*  Werkt preventief bij rugklachten: meer stabiliteit in de wervelkolom
*  Vermindering van spanning in nek, schouders en bovenrug
*  Looptechniek verbetert
*  Meer energieverbruik, hogere vetverbranding
*  Lichaamshouding verbetert en is beter vast te houden
*  Grotere opname van zuurstof, waardoor de spieren minder snel verzuren
*  De conditie wordt groter waardoor u meer energie krijgt
*  De buitenlucht werkt verfrissend en ontspannend
 
Harebo is begonnen met een Nordic Walking groep, gesponsord door RABO BANK BORGER. De deelnemers zijn mensen die naast het wekelijkse sportuur aangegeven hebben om iets meer te willen bewegen dan alleen maar een uurtje gymnastiek in de week.
Elke dinsdagmorgen om 09.45 kunt u zich aansluiten bij de Nordic Walking-groep en onder deskundige leiding wandelen in de bossen rondom Borger.
 
 

Enter supporting content here