HAREBO

LAATSTE NIEUWS
Home
25 JARIG BESTAAN
DONATEURS
Bestuur
Na een hartinfarct
Wat is een hartinfarct ?
Sporten na een infarct
Beweegtip
NORDIC WALKING
Foliumzuur en bloedvaten
RELEVANTE LINKS

LAATSTE NIEUWS!!!
ZATERDAG 31 MAART 2012
Henk Smit benoemd tot Lid van Verdienste!!
 
Jubilerende Harebo uit Borger zet Meta Koerts in het zonnetje!!
 
Harebo (Hart Recreatie Borger) vierde zaterdag 31-03-2012 op feestelijke wijze haar 25-jarig bestaan in sporthal "de Koel"in Borger. Harebo is een vereniging van (ex-) hartpatiŽnten die op basis van eigen inzet en vermogen,sportactiviteiten organiseert. Tijdens een gezellige middag,waarbij ook zusterverenigingen uit de omgeving waren uitgenodigd,was er speciale aandacht voor Meta Koerts. Sinds de oprichting in 1987 van Harebo is Meta als para medische begeleidster aan de vereniging verbonden. Dit was voor het bestuur reden genoeg om haar extra in het zonnetje te zetten.
Uit handen van Tienus Berends, voorzitter van Harebo, kreeg Meta een blijvende herinnering aangeboden. Daarnaast werd Henk Smit benoemd tot Lid van Verdienste van de vereniging. Door ziekte kon Henk helaas niet aanwezig zijn, maar de bijbehorende oorkonde zal hem door het bestuur op een later tijdstip worden overhandigd.
=========================================
 
Feest bij HAREBO in Borger!!!
Zaterdag 31 maart 2012 werd in sporthal "De Koel"in Borger het 25-jarig jubileum van HAREBO met een gezellig samenzijn gevierd. HAREBO is een vereniging voor Hart Recreatie in Borger. De leden, (ex-)hartpatiŽnten, komen op donderdagmiddag bijeen in "De Koel"voor hun wekelijkse sportuurtje onder een tweehoofdige deskundige leiding. Bij de opening op deze middag kon de voorzitter, de heer Tienus Berends, vele leden en belangstellenden begroeten. Na een korte inleiding over het wel en wee van de vereniging kreeg wethouder Frits Alberts van de gemeente Borger-Odoorn het woord.
 
Hij was blij dat er in deze gemeente een club actief is voor een specifieke groep van mensen met enig inspanningsbeperking. Hij memoreerde dat Meta Koerts al vanaf de oprichting met grote inzet en deskundigheid de sport en spelmiddagen heeft geleid. De voorzitter mocht haar een oorkonde uitreiken om dit zichtbaar te maken. Ook ging de voorzitter daarna nog eenzelfde oorkonde uitreiken aan de heer Jans Sikkens als ere-lid van de vereniging. De heer Sikkens,nu 84 jaar, was vanaf de oprichting als bestuurslid bij de vereniging betrokken en heeft onlangs afscheid genomen als actief lid. In zijn dankwoord vertelde hij hoe men er is toe gekomen HAREBO op te richten en hoe de vereniging zijn huidige status heeft verkregen. De leden komen allang niet meer alleen uit Borger maar uit een grote omgeving en uit meerdere gemeenten. Ook waren er felicitaties van de Hart & Vaatgroep via de heer Pol, die het bestuur naast enkele strooimaterialen ook een bedrag onder couvert aanbood.
 
Na het officiŽle gedeelte volgde een demonstratie van de activiteiten waar de leden wekelijks mee bezig zijn.      Hiervoor waren ook twee zusterverenigingen uit Hoogeveen en Sleen uitgenodigd. Onder muzikale begeleiding volgde eerst een warming-up onder leiding van Meta. Daarna nam de tweede leidster,Alina van Beest, de algemene leiding over voor diverse spellen. Twee groepen van HAREBO streden met veel inzet op een eerlijke en spannenede wijze, tegen de groepen uit Hoogeveen en Sleen tijden zes verschillende spellen.
 
Na de inspannende sport en spel activiteiten was er nog een ontspannende bijenkomst met een hapje en een drankje. De wethouder, die trouwens de gehele middag aan de "wedstrijden" als invaller had meegedaan, kon de eindstand bekend maken. De gastclub was op de 3e plaats geŽindigd, Hoogeveen op de 2e plaats en als winnaar kwam uit de bus de vereniging uit Sleen. Alle verenigingen ontvingen een fraaie herinneringsbeker met een vaantje voor iedereen. De leden gingen hierna op eigen kosten uit eten om deze heugelijke dag feestelijk te besluiten.
(Uit week in week uit dd 03-04-2012)
 
 
 

Enter content here

Enter supporting content here